Retræte og børn? Kan man det? Quest elsker at undersøge og skubbe til grænserne for især retrætelivet. Tænk at kunne tilbyde retræte og pilgrimsvandring for børn og deres nære relationer! Altså hvor børnene ikke bare er i vejen – men med på vejen. Hvor de ikke bare støjer – men får lov at finde den hvile, de har brug for… Selv om børns hvile er fuld af lyd, leg, latter, kram og bevægelse.

Så når det er muligt, siger jeg ja tak til at være vært for små og eksklusive udelivsoplevelser med et meningsfuldt vip. I opstartssæsonen afholdt jeg sammen med Areopagos/I Mesterens lys Natur- og familieretræte.

Og selv om vi måtte i regntøjet, var det magisk og forløsende! Skovbad, pilgrimsvandring, fællesskab, bål og børnevenlige meditationer som “bøn i bevægelse” og “skovkirke”

Et par vinkler på retræte med børn

Jeg håber at få lov at være vært på en masse forskellige familieweekender, der vil mere end at underholde. Quest tilbyder de unikke rammer, der gør at hele retræten kan foregå i den frie natur og retræteleder former weekendens retning og aktiviteter. Men for at en natur- og familieretræte kan lykkes er der et par ting, man bliver nød til at få vendt inde i hovedet

1. Retræte med børn foregår bedst i naturen

Skal vi lykkes med at lave retræte, hvor børn inkluderes og familier finder ro sammen, skal vi ud i naturen. Vi skal ud i vildmarken, hvor vi ikke behøves tysse på hinanden. Ud hvor børns begejstring blandes med bølgeskvulp og hvor bål og vandringsfællesskab åbner op for nye samtaler og spørgsmål. Forudsætningen for familieretræte er at kaste vores forestillinger om retræte overbord og tro på at børn og nære relationer også har brug for hvile og fornyelse. Selv om det nok ser helt anderledes ud end retræter flest.

2. En familieretræte føles anderledes

En retræte med familien ser anderledes ud og føles anderledes og giver umiddelbart et anderledes afkast end en retræte du er til alene, væk fra hverdags relationer. Fordybelsen og hvilen bliver nok ikke meditativ, laaaaang og dyb. Den bliver som livet er. Men mon ikke vi – midt i det larmende liv – kan finde hvile og fornyelse sammen.

Natur- og familieretræte 2019

Nedenfor kan du se programmet for den natur- og familieretræte, der blev afviklet i efteråret 2019. Weekenden oplevede stor interesse og fik positiv feedback. Så mon ikke noget i samme stil også dukker op i fremtiden.

retræte
retræte for familie

Er du interesseret i at høre mere?

Har du lyst til at organisere en retræte? Eller vil du have en mail, næste gang, der udbydes retræte?